SVK Pro

Nieuwe SVK Pro-procedure voor private initiatiefnemers start op 16 november 2021

Bent u een projectontwikkelaar, bouwfirma of investeerder en wilt u woningen bouwen om te verhuren aan een professionele partner? Dan kunt u binnenkort deelnemen aan de nieuwe publiek-private samenwerking SVK Pro.

Met het Sociaal Verhuurkantoor Antwerpen vzw (SVKA) nemen wij deel aan deze nieuwe procedure. Via SVK Pro bouwt u dus sociale woningen om ze nadien aan ons sociaal verhuurkantoor te verhuren.

De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) lanceert deze procedure op dinsdag 16 november 2021 via e-Procurement.

Waarom is SVK Pro interessant voor u?

  • Gewaarborgd rendement

U heeft al een verhuurgarantie voordat u de woningen begint te bouwen. Eenmaal u de woningen verhuurt aan SVKA, bent u zeker van uw maandelijkse huur (die ook jaarlijks geïndexeerd kan worden).

  • Zekere verhuurperiode

U bent zeker van een lange verhuurperiode. U verhuurt namelijk 18 jaar aan ons SVK (pas opzegbaar na 15 jaar).

  • Verlaagd btw-tarief

Doordat u nieuwbouwwoningen minimaal 15 jaar aan ons verhuurt, heeft u recht op een verlaagd btw-tarief van 12% (in plaats van 21%).

  • Transparante procedure

De procedure loopt volgens de wetgeving overheidsopdrachten. De VMSW treedt in de eerste fasen op als aanbestedende overheid voor de SVK’s.

Algemene voordelen van sociaal verhuren

Woningen verhuren aan een SVK kent meerdere voordelen. Zo garanderen we u uw maandelijkse huurinkomsten, geniet u een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing, … U vindt een volledig overzicht van deze voordelen op de website van de VMSW.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de lancering van deze procedure en wat deze procedure net inhoudt. Bezorg ons dan alvast uw e-mailadres via ons contactformulier. Dan informeren wij u over de procedure zodra deze effectief start. 

Informatie over SVK Pro vindt u nu alvast op de website van de VMSW.